KALİTELİ VE KALİTESİZ KAHVE ARASINDA Kİ FARK

KALİTELİ VE KALİTESİZ KAHVE ARASINDA Kİ FARK

PAKETLEME:

Kahvenin temel düşmanları oksijen, ısı, ışık, nem ve ağır kokulardır. Açık kaplarda satılan kahvelerden uzak durun. Aldığınız kahve ambalajı temiz ve ağzı sıkıca kapatılmış olmalı, etiketlerde kavrulma tarihi mutlaka belirtilmelidir. Aldığınız kahvelerin opak torbada ve havasının alınmış olması, tek yönlü kapağının bulunması idealdir. Tek yönlü kapak içeriden CO2'nin çıkmasına izin verir ancak oksijen girişini önler. Kraft kağıt torbalar en az düzeyde koruma sağlar. Bu kahveleri gevşemiş kabul edebilirsiniz. Kahveleri vakumlanmış kavanozda veya torbada almayın. Paketlemeden önce içindeki gaz çıkarılmamışsa kahve bozulur. Kahveyi mümkün olduğunca taze alın, kavrulduktan bir hafta sonra dahi bayatlamış olabilir.

SAKLAMA:

Çekirdekleri öğütülmemiş alıp küçük bir değirmenle çekmek evde taze kahve yapmanın en iyi yoludur. Çekilmiş kahve birkaç saat içinde bozulmaya başlar ve ancak iki-üç gün tazeliğini korur. Ağzı çok iyi kapatılmamışsa taze kalma süresi iki haftaya kadar uzar. Kahvenizi haftalık veya sadece iki pişirimlik, çekirdek olarak alın. Manuel veya elektrikli bir değirmenle tek pişirimlik kahve çekin.

SAKLARKEN YAPILACAKLAR:

Kahvenizi havası alınmış bir torbaya, koku olmayan, kuru ve karanlık ortamda doldurun. Kullandığınız torba kriterlere uymuyorsa kahveyi torbasıyla bir saklama kabında tutun.

SAKLARKEN YAPILMAYACAKLAR:

Kahvenizi buzdolabında saklamayın. Ancak uzun süreli beklemesi gerekiyorsa derin dondurucuya koyabilirsiniz. Sadece ihtiyacınız olan miktar kadarını dondurucudan çıkarın, çözülmüş kahve çekirdeklerini yeniden dondurmayın.

Etiketler: KALİTELİ VE KALİTESİZ KAHVE ARASINDA Kİ FARK
Haziran 08, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR