KAHVEDE SUYUN ÖNEMİ

KAHVEDE SUYUN ÖNEMİ

SU TESTİ

Bir fincan kahvenin yüzde 98-99'u sudur. Kullandığınız suyun kalitesi pişirdiğiniz kahvenin lezzetini fazlasıyla etkiler.

SUYUN İÇİNDE NE VAR?

Kahve yapılan su kokusuz ve berrak olmalı. Mineraller, tuzlar ve metaller tadarak veya bakarak anlaşılmasalar dahi kahvenin tadını etkilerler. Bazı bölgelerde kullanılan musluk suyu temiz ve yumuşaktır. Diğer bölgelerin suyuysa klor ve amonyak gibi kimyasal tatlar içerir. Kullandığınız su çok sertse içindeki mineral tatlar kahvenizi zayıflatır. Bu durumu düzeltmek için daha fazla miktarda veya daha ince öğütülmüş kahveye ihtiyaç duyarsınız. Aynı şekilde su çok yumuşaksa kahvenizde istemediğiniz elementler çözünebilir, tadı daha keskin veya ekşi olur.

KALİTE KONTROLÜ

Su kalitesin kendi mutfağınızda ölçün. Cupping yöntemini kullanarak iki fincan kahve hazırlayın (sayfa 24-25'te gösterildiği gibi). Kahve çekirdeklerini öğüttükten sonra kahvelerden birini musluk suyuyla diğerini şişe suyuyla yapın. Her ikisini arka arkaya tadın. Böylelikle kahvenizde daha önce hiç hissetmediğiniz tatları fark edebilirsiniz.

FİLTRE EDİN

Musluk suyunuz kahve yapmak için çok sertse ve siz de şişe suyu kullanmak istemiyorsanız musluk suyunu filtre edebileceğiniz çok basit bir yöntem bulunuyor. İster hazır filtrelerden alın, isterseniz de sürahiyle karbon filtre yerleştirerek kullanın. Filtrelenmiş suyun farkı pek çok tüketiciyi şaşırtabilecek düzeydedir. Musluk suyundan şişe suyuna veya filtre edilmiş suya geçmek evinizde yaptığınuz kahvenin kalitesini yükseltmenin en kolay yoludur.

1LT Yapılmış Kahve İçin Değerler

Klor 0 MG

Toplam alkalilik yaklaşık 40 MG

PH 7

Demir, Mangazen, Bakır 0 MG

Sodyum 5-10 MG

Kalsiyum (3-5 partikül veya 30-80 MG )

TÇK 100-200 MG

BUNLARIN HEPSİ NE ANLAMA GELİYOR?

Kahve özünün sun kalitesiyle bağlantısını tanımlamak için kullanılan en yaygın terim.

Toplan Çözünmüş Katılar'dır (TCK) ve MG/L veya ppm olarak ölçülür. Bu da suyunuzdaki organik veya inorganik bileşikleri gösterir.

''Sertlik parçacıkları'' var olan kalsiyum iyon miktarını tanımlamak için kullanılan ayrı bir terimdir. Ph nötr olmalıdır, eğer çok fazla veya çok azsa kahvenin düz veya hoş olmayan tatlar içermesine neden olur.

Etiketler: KAHVEDE SUYUN ÖNEMİ
Haziran 08, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR