NASIL ÖĞÜTMELİYİM ?

NASIL ÖĞÜTMELİYİM ?

ÖĞÜTME

Çoğumuz kahve yapmak için pahalı makine ve malzemeler alırız. Oysa kahvenin kalitesini yükseltmek ve doğru dokuya ulaşmak için öncelikle gerekenler iyi bir öğütücü ve taze kahvedir.

DOĞRU ÖĞÜTÜCÜ

Öncelikle bilinmesi gereken espresso ve filtre kahve tarzlarının farklı olduğu ve farklı öğütücülere ihtiyaç duyulduğudur. Sevdiğiniz tarzdaki kahveye uygun öğütücü aldığınızdan emin olun. Bazı temel seçenekler her iki tip öğütücü için de geçerlidir.

Bıçaklı öğütücüler en rahat bulunanlardır. Düğmesine bastığınız sürece bu bıçaklar çalışmayı sürdürür. Saatli öğütücü kullanırsanız dahi bu tip bir öğütücüde her fincanda farklı kalınlıklara - özelliklere her defasında farklı miktarda kahve çekiyorsanız ulaşırsınız. Bıçaklı öğütücüler ile çekilen kahveler, özellikle Frenh press ile hazırlanmışsa dipte çok fazla telve bırakır. En avantajlı yanları fiyatlarının ekonomik olmasıdır. Eğer notch içmek istiyorsanız biraz daha fazla para harcayıp değirmen tipi konik veya düz öğütücüye geçmelisiniz. Değirmen tipi öğütücüler kahveyi daha iyi çeker ve her defasında benzeri partiküllere ulaşırlar. Bazı değirmen tipleri öğütmen için belirli miktarda kahveyi kabul ederler. Diğerlerinde böyle bir sınırlama yoktur. Değirmen tipi öğütücülerin hepsi çok pahalı değildir, özellikle de manuel olanlar. Ancak her gün bol miktarda kahve öğütmeyi düşünüyorsanız elektrikli olanları tercih edin. Bu tiplerin genelde saati vardır, ne kadar kahveyi, ne kadar sürede öğütebileceğinizi ayarlarsınız. Aklınızda bulunsun her defasında 30 gr kahve bile çekseniz kalın taneliyse daha az sürede, tozsa daha uzun sürede öğütmelisiniz.

FİLTRE TİPİ ÖĞÜTÜCÜ

Bu tip öğütücüler espresso öğütücülerden daha ucuzdur. Ayarlanabilirler ancak espresso için yeterli incelikte öğütemezler. Nadir olarak doz veya ölçümleme mekanizmaları da vardır. Dönen bıçakları olan öğütücüleri tercih etmeyin. Bu tip öğütücüler kahveyi parçalara ayırır. Bir bölümü kum gibi olurken diğer bölümü toz kadar incelir. Kontrol edilmeleri neredeyse imkansızdır. Bunun sonucunda lezzetde dengesizlik olur. Elinizdeki kahve çekirdeği kaliteli ve doğru hazırlanmış olsa bile ideal lezzete ulaşamazsınız.

ESPRESSO TİPİ ÖĞÜTÜCÜ

Çok ince çekmeye ayarlanmış espresso öğütücülerin kullanımı kolaydır. Her bir dozu aynı çekerler. Motorları nedeniyle filtre tiplerinden daha ağır, daha pahalıdırlar. Ancak evde gerçekten güzel bir espresso yapmak istiyorsanız bu öğütücüsüz olmaz.

Etiketler: NASIL ÖĞÜTMELİYİM ?
Haziran 08, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR