FARKLI KAHVE TARİFLERİ

FARKLI KAHVE TARİFLERİ

İSKANDİNAVYA KAHVESİ

Demleme işlemi sırasında yumurta ilave etmek sıra dışı görünse de içindeki proteinler kahvedeki acı ve ekşi bileşenleri birlikte tutar.
Kağıt filtresiz demleme sonrasında gövdeli ve yumuşak bir sonuç ortaya çıkar.

Yapılışı (4 Kişilik)

1- 60 gr iri çekilmiş kahve, bir yumurta ve 60 ml soğuk suyu karıştırarak bir çeşit ezme elde edin.
2- Bir litre suyu bir tencereye dökerek kaynatın. Karıştırarak ezmeyi tencereye ilave edin.
3- Üç dakika kadar kaynatın. Ocaktan alıp 100 ml soğuk su ekleyin ve telvenin dibe çökmesini bekleyin.Kahveyi ince delikli bir süzgeçten geçirerek servis ediniz.

CAFEE DE OLLA (MEKSİKA DEMLEMESİ)

Olla, Meksikalıların içecekleri demlemek için  kullandığı geleneksel çömlek kasesidir. Topraksı bir tat katar.
Tencere kullanarak çekirdekten gelen yağ ve dokuyu elde edip kahveye ekstra gövde kazandırabilirsiniz.

Yapılışı (1 Kişilik)

1- Tencereye 500 ml su ekleyerek orta ateşe alın. İki kök tarçın, 50 gram esmer şeker ekleyip kaynatın, şeker çözünene kadar karıştırın.
2- Tencereyi ocaktan alın. Kapağını kapatıp beş dakika daha dinlendirin. 30 gram orta kalınlıkta çekilmiş kahve ekleyin, beş dakika daha dinlendirin. İnce delikli bir süzgeçten geçirip çömlek bardakta servis edin.

KOPI JAHE (ENDONEZYA KAHVESİ)

Endonezya’da taze zencefil, şeker ve çekilmiş kahve aromatik bir demleme oluşturur. Endonezce’de “zencefilli kahve” anlamında “Kopi Jahe” denir.
Lezzeti arttırmak için tarçın ve karanfil gibi baharatlarda eklenebilir.

Yapılışı (6 Kişilik)

1- Altı yemek kaşığı orta kalınlıkta çekilmiş kahve, 1,5 litre su, 7,5 cm’lik ezilmiş taze zencefil, 100 gram hurma şekeri, istenirse iki kök tarçın ve/veya üç karanfili tencerede orta ateşte kaynatın.
Şeker çözünene kadar karıştırın, tıkırdatarak suyunu azaltın.
2- Yaklaşık beş dakika sonra zencefilin tadını tam olarak aldığınızda ocaktan alın. Süzgeçten geçirerek servis edin.

YUANYANG (HONG KONG KAHVESİ)

Çoğu kişi çay ve kahvenin karıştırılamayacağını düşünse de siyah çaylı ve kremamsı bu karışım son derece lezizdir. Eskiden sadece sokak satıcılarında bulunan ''Yuanyang'' artık pek çok gözde Hong Kong restoranında sunuluyor.

Yapılışı (4 Kişilik)

1- İki yemek kaşığı siyah çay ile 250 ml suyu bir litrelik tencerede karıştırıp ocakta iki dakika boyunca tıkırdatın.
2- Tencereyi ateşten alıp çayı süzün. Demlenmiş çayı tencerede 250 ml yoğun sütle karıştırın. İki dakika daha tıkırdatıp ocaktan alın.

KAISER MELANGE (AVUSTURYA KAHVESİ)

Avusturya usulü bu tarifte yumurta sarısı ve kahve kullanılır, İskandinavya'da da popülerdir. Bal ile yumurta sarısının karışımı espresso'ya keyifli bir doku katmanı ekler.

Yapılışı (1 Kişilik)

1- Bardağa bir shot'lık/25 ml espresso hazırlayın.
2- Küçük bir kasede bir yumurta sarısı ve bir tatlı kaşığı balı karıştırın. Espresso'nun üzerine yavaşça boşaltın.

BUNA (ETİYOPYA KAHVE SEREMONİSİ)

Etiyopyalılar aile ve arkadaşlarıyla ''Buna'' içerler. Buhur, mangal, kömürünün üzerinde yanarken kahve kavrulup geleneksel Jebena'da servis edilir. Kahve üç kez demlenir, birbirinden farklı üç içecek oluşur.

Yapılışı (10 Kişilik)

1- Orta ateşte 100 gram yeşil kahve çekirdeği kavurun. Esmer ve yağlı hale gelene kadar karıştırın. Havand iyice ezilrnr kadar dövün.
2- Orta ateşteki tencere bir litre su koyup kaynatın. Ezilmiş eyi ekleyip karıştırın. Beş dakika demleyin.

CA PHE SUA NONG (VİETNAM KAHVESİ)

Bu tarif için Vietnam phin'ini kullanmak zorunda olmasanız da bu yöntem daha temiz ve kolaydır, üstelik çok iyi siyah kahve elde etmenizi sağlar. Kullanılan yoğun süt kahveye kremamsı bir tat kazandırır.

Yapılışı (1 Kişilik)

1- Kupanın dibine iki yemek kaşığı yoğun süt dökün. Orta kalınlıkta çekilmiş iki kaşık kahveyi phin'in altına veya pour over filtreye koyun. Hafifçe sallayıp eşit şekilde dökün.
2- Kaynayan 120 ml suyun üçte birini filtrenin üzerine dökün. Bir dakika bekleyerek kahvenin kabarmasını sağlayın. Filtreyi hafifçe gevşetip kalan suyu ekleyin. Suyun süzülerek akması yaklaşık beş dakika sürer. Yoğun sütü karıştırarak çözmek için kaşıkla servis edin.

VİŞNE VE KIZILCIKLI KAHVE

Kenya ve Kolombiya'nın çoğu bölgesi gibi meyvemsi lezzetlere sahip kahve çekirdeği yetiştiren çok fazla bölge vardır. Buralarda yetişen kahveler soğuk demleme teknikleri uygulandığında son derece iyi sonuç verir.

Yapılışı (1 Kişilik)

1- 200 ml soğuk kahveyi duble sertlikte, buz parçalarının üzerinde hazırlayın.
2- 25 ml vişne ile bir yemek kaşığı kızılcık aromasını bardağın dibine koyun. Bardağın yarısını buz parçalarıyla doldurun. Üzerine 50 ml sütü, ardından da kahveyi boşaltın. Üzerine bir yemek kaşığı çırpılmış krema koyun, taze vişneyle süsleyip kaşıkla servis edin.

ANTEPFISTIĞI VE ÇİLEKLİ KAHVE

Kahvedeki yerfıstığı tadı bazen kaliteyle alakalı olabilir ancak bu her çeşit için geçerli değildir. Yemişimsi kahve sevenler önerilen antepfıstığı ve çilek aromasını kullanırlarsa kahvede hissedilen yerfıstığı tadı azalır.

Yapılışı (1 Kişilik)

1- 200 ml soğuk kahveyi double sertlikte, buz parçalarının üzerinde hazırlayın.
2- Kokteyl karıştırıcısına buz parçaları, 120 ml süt, bir yemek kaşığı antepfıstığı aroması ve bir yemek kaşığı çilek aroması ekleyerek iyice çalkalayın. Bardağa boşalttığınız karışıma biraz daha buz parçası ilave ettikten sonra kahveyi dikkatlice üzerine dökün. Bardağı taze çileklerle süsleyerek servis edin.

Etiketler: FARKLI KAHVE TARİFLERİ
Haziran 08, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR